Billabong Magyarország | Surf | Wake | Snow

slide

Miki Dora Nap(ok) 2012.08.04.

2012.08.09-10. - Toldi Mozi, Palatinus Strand, Telep
Ezen a héten szörfös közösségi esemény és filmvetítés a HungaSurf szervezésében. Csütörtökön és pénteken mindent megtudhatunk a Budapesten született szörf ikonról Miki Dora-ról, megnézhetünk egy még csak fesztiválokon vetített szörf filmet, és szörfözhetünk egyet a Palán. Részletek a továbbiakban!

Eljött az ideje, hogy fölfedezzük a szörf világtörténelmének magyar vonatkozású gyökereit és meg is emlékezzünk minderről, Miki Dora-ra születésének 78-ik évfordulóján.

Dora Miklós Sándor, aki 1936 augusztus 11-én látta meg a napvilágot Budapesten, s későbbiekben a 60-as évek amerikáját végigsöprő szörfőrületének malibui fenegyereke volt, stílusával, hozzáállásával, életvitelével, és legfőképp szörfözésével az univerzális szörfkultúra egyik legmeghatározóbb személyisége volt korának és lesz még sokáig a további generációk számára. Szeretnénk, ha Magyarországról elindulva emlékeznénk erre a kiváló férfiúra, aki ámbár nem az ősi
"pannonföldön" találta meg életének mozgatórugóját, de mégis egy meghatározó üzenettel tölthet föl minket, a magyar szörfözést ápoló nemzedéket.

Ez a két nap hát szóljon mindenkihez, aki a szörfözést önmagáért, az óceán szeretetéért, és azért csinálja mert az maga a rock'n'roll!
Csütörtökön egy méltó hangulatú nemzetközi szörfös film kerül bemutatásra majd a Toldiban. El Mar, Mi Alma, amelyre a Miki Dora Nap alkalmával a film ausztrál rendezője, Stephen Jones is hazánkba érkezik.


 

 

Másnap, pénteken pedig a Palatinus strandon próbáljuk majd felidézni a 60-as évek kaliforniai szörf-stílusát Miki Dora szellemisége által, egy kötetlen session erejéig, utána pedig a Telepen beszélgetünk, képeket nézegetünk és sztorizunk az öregről. Miki Doráról például érdemes tudni, hogy utálta a szörfversenyeket,
ellenezte, és folyamatosan bojkottálta azokat. Egyik emlékezetes verseny, amin elindult futamának közepén egy hullámon elhaladva a zsűrik előtt letolta a shortját és megmutatta képes felét nekik...

Tehát a Program:
2012.08.09. - Csütörtök
19:00 - 21:30 / Beszélgetés a Telepen, Vendég: Stephen Jones Rendező.
22:00 - 23:30 / El Mar Mi Alma premier - Toldi Mozi
23:30 - / Buli a Toldiban és mindenhol máshol

2012.0810. - Péntek
18:00 - 20:00 / Miki Dora emléksession a Palatinus Strandon
20:30 - / Beszélgetés, iszogatás a Telepen, akár buli

 Facebook Esemény

 

2016 © Minden jog fenntartva

Billabong Magyarország | Surf | Wake | Snow - Miki Dora Nap(ok)