Billabong Magyarország | Surf | Wake | Snow

slide

Billabong Surf Camp 2012 2012.07.11.

Vieux Boucau, Franciaország | 2012. augusztus 31. -  szeptember 16.
2012 ben a Billabong újra megrendezi a legszebb helyszínű surf túrát a francia országi Vieux Boucau-ben. Évek óta visszajárunk ide azokkal, akik surfözni akarnak tanulni. A gyönyörű óceán parti szállás hihetetlen napnyugtáival magában is csodálatos, de az hogy a házunk előtt törik a hullám, és 2 perces papucsos csoszogásra van a nappalinktól a surf spot az egy újabb csoda.

A tábor évek óta hasonló koreográfiával fut. Kisbuszokkal utazunk a helyszínre kb. 20-22 órán keresztül, hogy eljussunk oda, ahol a hullámok törnek, és a tábor lakóinak lehetősége nyíljon az egyik leggyönyörűbb sportot elsajátítani. A tábor 2 hétig tart, és ez alatt elsajátítjuk a surf alapjait, bejárjuk a környék szépségeit, nagyokat napnyugtás vacsizunk a szálláson, és nagyjából ennyi….és őszinte mosollyal érkezünk haza.

Tehát a tábor célja igazából és mindenekfelett a surf megtanulása. A Billabong ezért leszervezte a szállástól 3 percnyi sétára eső Billabong Surf School-al, hogy a felszerelést és az oktatást is a helyi legszínvonalasabb iskola adja. Ennek vezetője Thomas az egyik legjobb fej francia, akivel valaha találkoztunk. Nem beszélve arról, hogy volt surfversenyző és surf deszkakészítő. Az ő személye garancia arra, hogy minden jelentkező a legjobbat hozza ki a lelkesedéséből!

Hogy mit jelent a táborban surfözni tanulni? Elsőként deszka és hullám elméleti ismeretek megszerzését, aztán a parton megtanuljuk a deszkán való mozgás alap elemeit, aztán a parti kis habokban gyakoroljuk a hullám elkapását, majd ahogy a természet és a tudásunk adja, úgy merészkedünk egyre közelebb a komolyabb hullámokhoz, és úgy fogunk egyre többet felpattanni a deszkára…

A tábor ideje alatt lehetőség nyílik fakultatív surf programra, amit Thomas paddle up túrái jelentenek. Nyugodtabb hullám körülmények között paddle up surf felszereléssel – állni kell a nagyobb testű deszkákon és evezőkkel hajtani – járjuk be a környék partszakaszát.

 

BILLABONG SURF CAMP from Peak on Vimeo.

 

Az alapok elsajátítása általában kondíciótól és hullám körülményektől függően 3-4 napot vesz igénybe. Ezután jön a szorgos gyakorlás, amiben a tábor vezetői nyújtanak segítséget, de itt már önálló surf folyik. A napi gyakorlás egy átlagos kondíciójú embernél napi 1,5-3 óra, ennyi surf után masszív pihenésre, és kajálásra lesz szüksége mindenkinek. A maradék időben a „csak nyaralunk” programot ajánljuk. Akinek valóban komolyak a szándékai a hullámokat illetőleg, annak nagy szeretettel javasoljuk a táborra való felkészülést, amire a leghasznosabb az intenzív gyors úszás!

A szálláson 5db 2 személyes és 1 db 4 személyes szoba található, illetve 2 szoba felszerelés nélkül fog vendégül látni pár hazai jobb surf versenyzőt. A táborba való jelentkezés beérkezési sorrendbe történik. A szobák beosztását a szervezők alakítják ki a lehető legdemokratikusabban.

A táborban való étkezés általában úgy történik, hogy a közösségi hűtőben mindenki tárolhatja a saját ételeit, amit a helyszíni supermercadoban veszünk meg. A vacsorás főétkezések pedig megbeszélés szerint folynak, de általában ezek közösségi főzések és étkezések, hiszen együtt vacsorázni a szállás előtt a naplementében, annál nem tudtunk eddig jobbat kitalálni..:)

Alapár: 560 Euro, amely tartalmazza

* utazás
* szállás 14 éjszakára
* helyszíni közlekedés, minimum két kirándulás

Opciók:
* Surf deszka és neoprén együttes bérlése 12 eur/nap, ill. 140 Euro a tábor teljes idejére
* 3 napos csoportos oktatás 30 Euro 
* Egyéni, kiscsoportos oktatás, igény szerint van rá lehetőség
* Paddle up surf foglalkozás, igény szerint van rá lehetőség

Jelentkezés 200 Euro előleg befizetésével.
A teljes összeg befizetése 2011.08.18-ig.

Ha az alapprogramtól eltérő módon szeretnél részt venni a táborban (egy hetes, opció, külön utazás, stb) akkor is érdeklődj bátran, szívesen találunk ki egyéni megoldásokat is!

Ha kedvet kaptál ehhez a táborhoz akkor jelentkezz, érdeklődj a következő címen:

E-mail: info@billabong.hu; Info: Makács Péter: +36.30.239.7745 

Kapcsolódó galéria

2016 © Minden jog fenntartva

Billabong Magyarország | Surf | Wake | Snow - Billabong Surf Camp 2012