Billabong Magyarország | Surf | Wake | Snow

slide

Billabong MuMuS Wakeboard Csapatverseny 2012.07.19.

presented by Burn Energy
2012. július 12. - Venice Beach Cable Park

Az immár ötödik alkalommal megrendezett csapatverseny nagy küzdelmet hozott, ahol a végső döntést csak a szétlövés hozta meg. A játékos formátumú verseny összehozta a wakeboard különbőző generációit, hiszen a legfiatalabb és legidősebb induló közötti korkülönbség közel 40 év volt.

A MuMuS wakeboard csapatverseny sikerét valószínűleg annak köszönheti, hogy bár a wakeboard alapvetően egyéni sport, itt muszáj csapatban gondolkozni. Az idei versenyre 8 három fős csapat nevezett, amelyek között idén elősször női csapatot is köszönthettünk, a Horváth Kinga vezette, Vizes Amazonok személyében. Az indulók között volt a komoly wakeboard edző múlttal rendelkező, már ötvenes éveit taposó Jelisztratov Szergej és az idén télen, a MuMuS snowboard versenyeken már remekelő, 12 éves Fricz Botond is.

A csapatok által végrehajtandó trükök, amelyek között a csapatok által nevezettek is szerepeltek, egy szerencsekerék segítségével kerültek kisorsolásra. A végrehajtó személyéről a csapatok maguk döntenek (bizonyos ismétlődési szabályokra tekintettel), így a gyözelemhez a biztos technikai tudás mellett egy jó adag taktikai érzék is szükségeltetik. Amikor egy csapat nem tudja végrehajtani a kisorsolt trükköt, akkor kap egy betűt a MuMuS szóból. Ez gyakorlatilag négy hibalehetőséget jelent. Az ötödik hibánál felkerül az S betű, amely a csapat kiesését jelenti.

A MuMuS azonban nem csak a győzelemről szól és a nehéz trükkökről szól. Erre jó példa, ahogy a velencei kábelpálya stégjén összezsúfolódott érdeklődők együtt számoltak a műsorvezetővel, mikor 16 db raley bemutatatása volt a feladat egy körön belül. Hasonló kiemelt figylemet kapott a nézőktől amikor a wakeskate csere vagy az egy kezes backroll volt a kihúzott trükk. Nagy figyelem övezte az un. One foot indy-t végrehajtását is, amikor csak a wakeboardos elős lában van becsatolva a kötésbe.

A verseny vége felé már természetesen a nehéz technikai trükkök domináltak. A magas színvonalat jellemzi, hogy a versenyt vezető két csapat a Team Wakeshop és a VBCP Lolacz még csak két betűnél járt, mikor lejárt az idő. Az egyenlő állásra tekintettel szétlövésre került sor amelyből, az utóbbi csapat került ki győztesen. A VBCP Localz győzelmével a 100.000 Ft-os pénzdíjat is elnyerte.

Támogatok: Burn Energy, Billabong, Nixon, VonZipper, 4Bro
 

 

Billabong MuMuS Wakeboard csapatverseny from Peak on Vimeo.

Billabong MuMuS Wakeboard Csapatverseny presented by Burn Energy
2012. július 7. - Venice Beach Cable Park

1. VBCP Localz (Papp Laca, Nagy Levente, Szép Ricsi)
2. Team Wakeshop (Szóláth Szebasztián, Tokay Máté, Hegedűs Ákos)
3. Plan B (Bondár Bence, Kis Beni, Fricz Botond)
4. DTA (Bakró Balázs, Vaskó Norbi, Nagy Tamás)
5. Balatoni Betyárok (Keszler Krisztián, Bartók Tidó, Rudolf Tamás)
5. Metamorfózis (Széchényi Attila, Paládi-Kovás Áron, Zódor Norbert)
7. Vizes Amazonok (Horváth Kinga, Erzse Ágnes, Nagy Klaudia)
8. RideCo Kidders' (Jelisztratov Szergej, Králik Dániel, Büttner Tamás)

Támogatók: Burn Energy, Billabong, Nixon, VonZipper, 4 Bro, Venice Beach Cable Park, Passage Bistro

Kapcsolódó galéria

2016 © Minden jog fenntartva

Billabong Magyarország | Surf | Wake | Snow - Billabong MuMuS Wakeboard Csapatverseny